Lær å spille bridge

En bridge klubb for deg

Når du ønsker å lære å spille bridge er kanskje det beste tipset å finne en lokal bridge klubb. Du kan godt lære deg grunnregler ved å lese deg opp på nett eller en bok. Men det er først når du spiller med andre at du vil lære og forstå spillet. Lær å spille bridge ved å bli medlem av en av de mange lokale bridge klubbene. Et flott sted å starte er å titte på Norges bridge forenings nettsider. Der vil du finne kontaktinformasjonen du trenger for å komme i gang.

Lokale klubber kan være et godt utgangspunkt å starte når du vil lære deg bridge. Bridge er et enkelt spill men med avanserte strategier og meldinger.

Kortspill

Lær å spille bridge

Ved å bli medlem i en av de lokale klubber som finnes i Norge vil du ikke bare lære å spille bridge. Du vil også møte spennende mennesker og skape nye vennskap.

Du får også mulighet til å kanskje finne din bridge partner. For å bli god i bridge er det veldig viktig å finne en partner som kan spille deg god, og som du kan spille god selv. Å spille med en som ikke kan lese deg kan koste deg seieren.

Lære
Close up of four people sitting at a table, playing cards.

Spill fordi du liker spillet

Når du lær å spille bridge så er det viktigste å ha det gøy. Hvis du først skal lære et spill som har avanserte strategier så er det viktig å ha det gøy mens du holder på. Da blir alt mye enklere

Norsk Bridgeforbund et sted for å lære bridge. Men også for å ha det sosialt og artig med hyggelige mennesker. Bridge er ikke bare for eldre mennesker. Det er et spill for alle som vil. Det holder hjernen aktiv og bidrar til å forlenge livsløpet til hjernen din.

Grunnelementer i bridge

Grunnregler er viktig å kunne uansett spill du skal lære deg. Derfor skal vi ta en kort gjennomgang her. Har du spilt whist eller amerikaner kan det være du kjenner igjen noe. Først av alt deles alle kort ut. Det vil si 13 kort til hver spiller. Deretter starter meldefasen. I bridge regner man ikke de første seks stikkene. Derfor er det laveste du kan melde: 1 trekk.

Totalt er det 35 unike tillatte meldinger i bridge. Pluss doblinger og redoblinger. Lær å spille bridge godt. Det er viktig å bli god på meldefasen fordi denne er på en måte et spill i spillet. Grunnregler er viktig å kunne og vi vil ha flere poster på regler i bridge i tiden som kommer.

Young friends playing poker card game at cafe